De mannenavond met Corjan.

David kiest ervoor om weg te lopen als er een speer naar hem wordt gegooid. Hij kiest ervoor om alleen weg te gaan. Om niet terug te vechten maar David doet een stap terug  O, hij had in de spelonk Saul kunnen doden. Wat stonden zijn mannen te springen maar hij snijdt alleen een stuk van de jas van Saul af. Daardoor kiest David ervoor om nog jaren lang op de vlucht te zijn. 

En ik. Hoe reageer ik op de omgeving. Wat zeg ik of waar kies ik voor? Bijt ik wel vaak genoeg op mijn puntje van mijn tong? Wil ik de eerste zijn? Of is een stap terug doen niet veel beter! Heb ik mannen om mij heen die mij in de juiste richting duwen! Of zetten ze me aan tot het doden van de koning! Wil ik op de vlucht gaan?

Een tweetal vragen die we met elkaar hebben besproken.

1. Jachtseizoen 

Saul opent een klopjacht op David. Maar wat of wie zit Saul eigenlijk op de hielen? Met  welke achtervolgers worstelt Saul? Afwijzing, trots, jaloezie? Door wie of wat laat jij je ‘opjagen’? 

2. Holygram 

1 Samuel 22:2 David verzamelt een bijzonder clubje mensen om zich heen. Hij transformeert ze in een geoliede militaire machine. Welke mensen staan dichtbij jou als het gaat om geloven.  Heb jij mannen die met je vechten? Waar jij je geloof mee kunt delen! Maak voor jezelf eens een holygram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *